Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: ми зможемо присікти зло рашизму і врятувати правдиві європейські цінності, коріння яких – в Євангелії

    Цьогоріч наша держава разом з усією європейською спільнотою святкуватиме 9 травня – День Європи.

    Про це йдеться у зверненні предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія:

    Радію, що цьогоріч наша держава разом з усією європейською спільнотою святкуватиме 9 травня – День Європи. Так ми на ще один крок ближче до нашої мети – до повернення в родину вільних європейських народів – і ще на один крок подалі від полону чужої нам тоталітарної й агресивної імперії.

    Українці були, є і будуть європейцями. Саме такий шлях ми обрали багато віків тому, саме його наш народ відстоював на Майдані під час трьох революцій, і саме його ми зараз виборюємо, виганяючи з рідної землі жорстокого агресора й окупанта. За це право мати свою незалежну, єдину, демократичну, європейську Україну ми платимо дуже високу ціну. Але дар свободи і волі безцінний.

    Ми щиро вдячні країнам Європи та іншим нашим союзникам, які допомагають нам сьогодні боротися зі злом, які визнають нашу національну ідентичність, допомагають боронити нашу свободу, незалежність і поділяють наші прагнення бути вільним, дружнім і мирним народом. Вірю, що всі разом, спільними зусиллями, ми зможемо присікти зло рашизму, зупинити його хворобливе поширення і врятувати правдиві європейські цінності, коріння яких – у Євангелії.

    Найсвіжіше

    Популярне