Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці духовенство ПЦУ молитовно вшанувало пам’ять загиблих у Другій світовій війні

    8 травня 2023 року, в День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни, митрополит Вінницький і Барський Симеон з духовенством Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці відвідав місця поховань часів Другої світової війни, які знаходяться у межах м. Вінниці.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Це – Меморіал Борців з нацизмом на вулиці Київській, де нещодавно відбулось перепоховання останків воїнів Другої світової війни у м. Вінниці, Меморіал на місці поховання військовополонених у смт Стрижавка та пам’ятний Хрест на місці поховання військовополонених німецького концтабору «Шталаг-329». Митрополит Симеон звершив заупокійну молитву, під час якої були згадані воїни і мирні жителі, що загинули під час Другої світової війни, а також під час триваючої російсько-української війни. Після закінчення заупокійної літії Архіпастир та духовенство поклали квіти до пам’ятних знаків та могил, де поховані воїни. У Стрижавці разом із митрополитом Симеоном у покладанні квітів взяв участь голова Стрижавської селищної територіальної громади Михайло Демченко з представниками місцевого самоврядування.

    В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих». Духовенство та віряни Вінницько-Барської єпархії традиційно в цей день звершують заупокійні молитви та беруть участь у заходах в пам’ять про загиблих.

    Найсвіжіше

    Популярне