Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (Вселенського патріархату) отримав державну нагороду США

    У п’ятницю, 5 травня 2023 року – єрархи Української Православної Церкви США митрополит Антоній та архієпископ Даниїл приєдналися до парафіян Української Православної громади (Вселенського патріархату) міста Сіетл, штат Вашингтон, у будівлі ФБР імені Дж. Едгара Гувера у Вашингтоні, округ Колумбія. Парафіяни і духовенство зібралося на церемонію вручення нагороди від директора Федерального бюро розслідувань за лідерство громади отцю Андрію Матлаку з Української Православної Церкви Святої Трійці в Сіетлі, штат Вашингтон.

    Як повідомляє сайт УПЦ США, ФБР створило DCLA у 1990 році, щоб відзначити відданих людей і організації з усієї країни за їхній надзвичайний внесок у зміцнення громад і зниження рівня злочинності та насильства. Щороку обирають лауреатів цієї нагороди від імені директора ФБР, щоб відзначити їхню величезну підтримку.

    Директор ФБР Крістофер Рей відзначив лауреатів DCLA 2022 на церемонії, що відбулася в штаб-квартирі ФБР у Вашингтоні, округ Колумбія. «Як і 38 000 співробітників ФБР, — сказав директор Рей нагородженим, — ви не робите те, що робите заради слави – і, звичайно, не заради багатства. Ви робите це з доброти, зі співчуття до інших, з надії та мрії про безпечніші громади, про те, щоб залишити свої міста кращими, ніж вони були, коли ви туди прийшли…».

    Цьогорічних лауреатів було відзначено за широкий спектр зусиль, включаючи налагодження зв’язків між правоохоронними органами та громадами, яким вони служать, боротьбу з торгівлею людьми та надання ресурсів жертвам, а також підтримку місцевих молодіжних програм.

    ФБР вдячне кожній із цих осіб та організаціям за те, що вони працюють над створенням сильніших, безпечніших і згуртованіших громад.

    На завершення церемонії митрополит Антоній подарував отцю Андрію спеціальну нагороду «Мідний тризуб». Нагорода створена єрархами УПЦ США для тих, хто робить понаднормовий внесок у допомогу українським біженцям, які тікають від війни в Україні, і забезпечують важливий прожиток для тих, хто продовжує боротися проти російського вторгнення в Україну.

    На завершення церемонії митрополит Антоній подарував отцю Андрію спеціальну нагороду «Мідний тризуб».

    Найсвіжіше

    Популярне