Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    ПЦУ про вбивство загарбників: це не гріх, а справедливий захист

    Пресслужба Київської митрополії Православної Церкви України повідомила про всебічну підтримку боротьби українського війська та загалом нашого народу проти російських окупантів.

    Як повідомляє «Главком», у ПЦУ сприймають мобілізацію як зрозумілий і необхідний засіб для організованого захисту від російських загарбників. Відповідно, мобілізації можуть не підлягати лише ті особи, які мають для цього підстави, передбачені чинним законодавством України.

    «Знищення оборонцями України російських нападників, які вчиняють збройну агресію проти нашого народу і намагаються захопити дану нам Богом землю, не можна прирівнювати до гріха злочинного вбивства. Оскільки це вимушений, справедливий і жертовний захист, який базується на любові до своїх близьких, свого народу та Батьківщини», – сказано у коментарі ПЦУ.

    Крім цього, Православна Церква України назвала Росію країною-агресором, країною, яка у 2014 році розпочала активну фазу гібридної війни проти нашої країни й окупувала українські території, а 24 лютого 2022 року здійснила злочинний повномасштабний військовий напад на Україну.

    «Також ми вважаємо, що теперішній владний режим у РФ можна охарактеризувати як путінську тиранію. Окрім того, ми неодноразово наголошували, що воєнні злочинці, які наразі керують Росією через Московську патріархію поширювали і продовжують поширювати неоімперську шовіністичну ідеологію «русского міра», яка є базою для виправдання агресії проти України», – йдеться у відповіді ПЦУ.

    Українська православна церква в єдності з Московським патріархатом проігнорувала два інформаційні запити журналістів.

    Нагадаємо, 28 лютого 2022 року, представники УПЦ (МП) звертались до патріарха Московського, який благословив вбивати українців: “Ваша святосте…”. Крім цього в УПЦ (МП) називали український і російські народи “братніми” та просили президента України і росії сісти за стіл переговорів.

    Пізніше УПЦ (МП) оголосила про самостійність від Москви, але автокефалії не проголошувала.

    Найсвіжіше

    Популярне