П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив Божественну літургію в день пам’яті святого Юрія Переможця

    У суботу, 6 травня, Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика Юрія Переможця. Цього дня, з нагоди храмового свята, Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Георгіївському соборі Києво-Видубицького Михайлівського монастиря.

    Предстоятелю автокефальної Православної Церкви України співслужили митрополит Білоцерківський Євстратій, архиєпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архиєпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, в. о. намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій, братія обителі та запрошене духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Після прочитання Євангелія Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Окрім того, митрополит Епіфаній відзначив духовенство черговими богослужбовими нагородами та звершив дияконську хіротонію над іподияконом Віталієм Бондарчуком.

    На завершення відправи відбувся урочистий хресний хід і предстоятель звернувся до присутніх з першосвятительським словом проповіді.

    Найсвіжіше

    Популярне