П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Піхота – це основа війська – Залужний привітав піхотинців

    У 2019 році Президент України підписав Указ про відзначення 6 травня Дня піхоти. Цього року в країні його відзначають вже вп`яте.

    “Це професійне свято встановлено «з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій”, – йдеться в указі.

    “Піхота – це основа війська. Стрілецькі, механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові підрозділи щоденно, у важких боях, гідно дають відсіч російським загарбникам.

    Дорогі бойові побратими та посестри! Ви – приклад стійкості, відваги, братерства та незламності духу. Ви зустрічаєте противника в окопах та на спостережних пунктах. Ви вгризаєтеся в землю на передніх рубежах. Ви зупиняєте наступи ворожої техніки. Ви не маєте страху, бо дивитеся в очі ворогу. Під дощем і снігом, артобстрілами та авіаударами – ви бороните Україну. Дякую кожному! Честь і повага Вам!” – йдеться у вітанні Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного.

    Чому наших піхотинців вшановують саме 6 травня? Адже цього дня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Битва вважається першою переможною — під проводом Богдана Хмельницького. А ще 6 травня відзначають релігійне свято — День Юрія Змієборця, який був одним із покровителів українського війська.

    Наші піхотинці разом з воїнами інших родів та видів військ з 2014 року під час Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил мужньо боронили Україну.

    Як і минулого року, День піхоти нині відзначається в умовах відбиття широкомасштабної збройної російської агресії проти України.

    Під натиском наших піхотинців навесні 2022 року ворог втік із Київської, Чернігівської та Сумської областей.

    Найсвіжіше

    Популярне