Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр обговорив співпрацю з головою Переяслава

    4 травня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр зустрівся з міським головою Переяслава В’ячеславом Саулком. Під час зустрічі були обговорені перспективи співпраці, а також останні події церковного життя.

    Як повідомляє пресслужба єпархії, на згадку про зустріч митрополит подарував пану меру образ святителя Нектарія Егінського з часткою мощів, та видання Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, зокрема, свою книгу «Українська Церква: шлях до Автокефалії» та травневий том Синаксарю – україномовних житій святих.

    В’ячеслав Володимирович подарував владиці Олександру репродукцію малюнка Тараса Шевченка 1845 року «Вознесенський собор в Переяславі».

    Зустрічі між церковними та державними діячами є важливими для забезпечення взаєморозуміння та співпраці між церквою і державою в різних сферах життя.

    У зустрічі також взяли участь: генеральний директор НІЕЗ «Переяслав» Олексій Лукашевич, в.о. секретаря єпархії єромонах Вікентій Козак, настоятель парафії Успіння Богородиці с. Фарбоване священник Євгеній Зотов, благочинний Переяславського округу Київської єпархії протоієрей Іоан Бобітко.

    Нагадаємо, у Кам’янському розпочнуть будівництво унікального храму ПЦУ та духовного центру для дітей. Також ПЦУ прагне брати активну участь в житті українців та допомагати військовим і їх сім’ям.

    Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua

    Найсвіжіше

    Популярне