Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Архімандрит ПЦУ Авраамій благословив захід із вшанування пам’яті Олени Теліги

    3 травня виконуючий обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій та насельник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря ігумен Михаїл (Карнаух) у Музеї видатних діячів української культури взяли участь у заходах із вшанування пам’яті Олени Теліги, яка присвятила своє коротке життя боротьбі за незалежність України.

    Архімандрита ПЦУ благословив на участь у заході митрополит Епіфаній, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Як відомо, поетесу та діячку ОУН Олену Телігу та її побратимів, розстріляли нацисти у Бабиному Яру 21 лютого 1942 року.

    Архімандрит Авраамій благословив культурно-просвітницький захід та звернувся до присутніх із пастирським Словом.

    «Олена Теліга, життя якої було не таким довгим, вчить нас любити свою країну, свій народ та свою рідну мову. Ми, не дивлячись на будь які випробування, маємо любити свою країну, свою землю, свій народ та маємо намагатися жити по-християнськи, дарувати любов та сіяти добро», – зокрема сказав архімандрит Авраамій.

    У рамках заходу також відбувся Всеукраїнський конкурс на краще виконання творів Олени Теліги «Щоб далі йти дорогою одною». Конкурс започаткований у 1997 році з метою патріотичного виховання молоді, виявлення та підтримки кращих учнівських і молодіжних художніх колективів та окремих виконавців, підвищення професійного та педагогічного рівня керівників учнівських та молодіжних мистецьких колективів, а також популяризації імені талановитої української поетеси і громадської діячки Олени Теліги, яка свідомо поклала своє життя у боротьбі за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне