Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Після майже 500-річної перерви у коронації короля Британії братимуть участь католицькі єпископи

    Уперше з часів Реформації католицькі єпископи знову візьмуть участь у коронації британського монарха, короля Карла III.

    Згідно з програмою коронаційної літургії, оприлюдненою Англіканською Церквою, наприкінці церемонії 6 травня католицький архиєпископ Вестмінстера, кардинал Вінсент Ніколс, уділить королю благословення, повідомляє Credo.

    Теж уперше, на прохання нового короля, в церемонії коронації передбачено ширшу участь представників інших християнських спільнот. Разом із кардиналом Ніколсом на церемонії будуть православний архиєпископ Великої Британії Нікітас Луліас та голова Вільних Церков Гелен Кемерон.

    Ще до своєї коронації Чарльз III дасть обітницю «захищати всі релігії» — що також є новим. Окрім того, після церемонії коронації буде зачитано спільне привітання королю від представників усіх релігій. Згідно з програмою церемонії, представники юдаїзму, ісламу, індуїзму, буддизму та сикхи привітають короля Чарльза як «сусіди по вірі».

    Спеціальні примірники Біблії Короля Якова — англійського перекладу Святого Письма із XVII століття — надруковано з нагоди поблизької коронації Карла ІІІ. Урочистість відбудеться 6 травня 2023 р. у Вестмінстерському абатстві в Лондоні. Тримаючи руку на примірникові Біблії, монарх складе свою коронаційну присягу.

    В Єрусалимі освятили олію миропомазання, яку використають для помазання короля Карла III 6 травня 2023 року. Ця олія не міститиме жодних інгредієнтів тваринного походження.

    Найсвіжіше

    Популярне