Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині хочуть заборонити УПЦ (МП): облрада готує звернення до президента

    Полтавська обласна рада голосуватиме за звернення до президента України та Кабміну щодо припинення договорів на оренду чи користування землею церквою московському патріархату.

    Про це стало відомо з проєкту рішення Полтавської облради від 1 травня, повідомляє «Сайт міста Полтави».

    У зверненні зазначається, що причиною заборонити діяльність УПЦ МП на території Полтавщині хочуть через те, що релігійна організація не розірвала усі зв’язки з центром у країні-агресорці після початку повномасштабної війни.

    «УПЦ (МП) стверджує, нібито не має стосунку до російської православної церкви. Однак навіть у своєму Статуті вона виводить своє існування з грамоти Алєксія ІІ московського, де чітко вказано сполучення рпц і УПЦ (мп)», — йдеться у тексті документа.

    За їхніми словами, УПЦ не дотримується вимог Закону України «Про внесення зміни до статті 12 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”». Згідно з ним, церква мала б називати свою належність до керівного центру за межами України.

    «Крім того, численні факти, включаючи матеріали кримінальних проваджень, свідчать, що структури рпц в Україні використовувалися російськими спецслужбами для розвідувальної діяльності та рекрутування агентів в Україні», — вказано у зверненні.

    Найсвіжіше

    Популярне