Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ пояснив, чому Вселенський патріарх не залучений до обміну полоненими

    Росіяни вороже ставляться до Вселенського патріарха і нізащо не погодяться, щоби він взяв на себе посередницьку функцію з обміну полоненими.

    Таку думку в інтерв’ю Gazeta.ua висловив Предстоятель ПЦУ Епіфаній.

    “Річ у тому, що після надання Томосу Православній Церкві України російська пропаганда зробила Його Всесвятість об’єктом своїх нападок на всіх рівнях, зокрема й церковному.

    Кіріл Гундяєв і РПЦ у цілому, як я вже говорив, розірвали в односторонньому порядку євхаристійне спілкування з Константинопольським Патріархатом. Тож очевидно, що ні вони, ні російська держава не бажають ніякої участі Вселенського патріарха”, – зазначив першоєрарх.

    Вони показово вороже ставляться до Його Всесвятості й не погодяться на його участь у процесі звільнення полонених, щоб не визнавати його значного міжнародного авторитету. Притому Вселенський Патріарх чітко й однозначно підтримує Україну та відкрито засуджує Росію. Окрім того, Його Всесвятість постійно надає допомогу Україні, зокрема й матеріальну. Ця допомога активно розповсюджується через наш благодійний хаб у Дніпрі, яким опікується митрополит Донецький і Маріупольський Сергій”, – додав Предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне