Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Вінницька облрада вирішила розірвати договори оренди із храмами УПЦ (МП)

    Вінницька обласна рада 28 квітня розірвала з УПЦ (шо в єдності з МП) договори оренди земельних ділянок і заборонила їх використання.

    Про це повідомила пресслужба облради.Відповідне рішення підтримало 58 депутатів.

    У рішенні обласної ради йдеться, що його ухвалюють через “антиукраїнську й антидержавну позицію” більшості релігійних організацій Української православної церкви МП, а також через “непоодинокі факти колаборації з державою-окупантом”.

    “Триває повномасштабна війна Росії проти України. І в нашій державі не місце колаборантам і зрадникам, які діють під крилом російської церкви та пропагують ідеологію ворога, – зазначив голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий. – Московська церква має бути заборонена! Не тільки на Вінниччині, але й на всій території країни. Своє слово обов’язково має сказати Верховна Рада”.

    Влада Вінницької області заборонила УПЦ (МП) користуватися майном і земельними ділянками територіальних громад, сіл, селищ і міст. Також депутати звернулися до Верховної Ради із закликом невідкладно розглянути проєкти законів, які остаточно на законодавчому рівні заборонять діяльність проросійської церкви в Україні.

    Також депутати рекомендували організувати перевірки ділянок і храмів, якими користувалася УПЦ (МП).

    За заборону діяльності УПЦ (МП) проголосували також облради у Львівській, Хмельницькій, Волинській, Чернівецькій, Рівненській та Житомирській областях.

    Окрім того, міськради Броварів, Білої Церкви, Тернополя й Сум також обмежили право оренди УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне