Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Острозька міська рада просить ВРУ заборонити УПЦ (МП), через деструктивну діяльність

    Відбулася чергова тридцять дев’ята сесія Острозької міської ради. Під час неї було розглянуто та ухвалено рішення по 27 проєктах рішень. Серед них було «Звернення депутатів Острозької міської ради до Верховної Ради України щодо негайного виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року в частині прийняття Закону про заборону Української православної церкви (московського патріархату)».

    Про це депутати Острозької міськради говорили в п’ятницю, 28 квітня, передають місцеві ЗМІ.

    Нардепи просять заборонити УПЦ (МП), бо її діяльність носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер.

    У тексті звернення зазначено: «Острозька міська рада Рівненської області, усвідомлюючи важливість забезпечення національної безпеки в Україні в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації, а також беручи до уваги те, що діяльність Української православної церкви (московського патріархату) носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, звертається щодо невідкладного виконання зазначеного рішення Ради національної безпеки та оборони України та прийняття Закону про повну заборону Української православної церкви (московського патріархату) на території України».

    Депутати назвали УПЦ (МП) «останнім форпостом з підтримки держави-агресора в нашій державі». 

    «Ця релігійна організація, будучи структурним підрозділом рпц та маючи тісні стосунки з російськими спецслужбами, послідовно провадить в Україні розкольницьку політику на релігійному ґрунті, штучно створюючи передумови для протистояння в українському суспільстві. Про антидержавну, антиукраїнську суть упц мп свідчать факти здачі цілих єпархій російській православній церкві, агітації її представників за «рускій мір і рускоє оружиє», втечі ієрархів-колаборантів до росії, співучасті у викраденні людей, доносів на українських патріотів і ветеранів, священників Православної Церкви України та інших злочинів. Відтак упц мп, і загалом рпц, мають нести відповідальність за свої дії», йдеться в зверненні.

    Раніше у Житомирській області заборонили діяльність УПЦ (МП). Також Вінницька облрада припинила договори оренди землі з УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне