Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Нубійський: Люди, які не можуть втекти, залишаються там

    Митрополит Нубійський і всього Судану Савва розповів ERT про дні агонії, проведені в пастці в будівлі митрополії в Хартумі, і тривожні години до їх звільнення з Судану, який стурбований жорстоким громадянським конфліктом, показав, що і він, і решта були вивезені з країни за допомогою високопоставленої мусульманської духовної особи.

    «Ми в безпеці. Слава Богу, ми потроху це усвідомлюємо», — сказав він із Франкфурта до Німеччини, куди його перевезли одним із рейсів для евакуації іноземних громадян з африканської країни, передає orthodoxtimes.com

    За сприяння консульства Греції, яке подбало про евакуацію всіх греків, які втекли разом з ним, митрополит Нубії заявив, що очікує найближчим часом його евакуації до Греції. Єрарх, який говорив з ERT про облогу, яка протягом кількох днів переживала озброєні люди всередині будівлі церкви, наголосив, що для втечі їм допоміг високопоставлений мусульманський священнослужитель і, як він сказав, були встановлені контакти з членами церкви. воєнізованих формувань, які були поза церквою.

    Митрополит Нубії і всього Судану залишався разом з іншими християнами в пастці від періоду Великої Суботи до цих днів в Хартумі, епіцентрі зіткнень. Відповідаючи на запитання про ситуацію в районі, звідки за ці дні втекло п’ятнадцять осіб, він сказав: “Паніки не було”.

    Найсвіжіше

    Популярне