П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Мінкульт перевірив готелі Києво-Печерської Лаври

    Три корпуси Києво-Печерської лаври перевірила комісія Міністерства культури. Йдеться про Дім “Лаврського паломника”. Як виявилося, намісник Павло облаштував там готелі. Останніми тижнями туди заселили учасників “молитовного стояння”, які перешкоджали роботі комісії Мінкульту.

    Під час роботи комісії працівники монастиря виштовхали оператора “5 каналу” за двері, повідомляє однойменний канал.

    27 квітня зранку, біля духовної семінарії у сусідній корпус саме зайшла комісія Мінкультури. Аби УПЦ (в єдності з МП) не заважав працювати, як це було раніше, – біля церковної крамнички зо два десятки поліціянтів.

    У корпусі під назвою “Лаврський паломник” працівники заповідника та міністерства виявляють готель.

    “Це саме як готель. Всередині комфортні номери. За нашою інформацією, тут мають перебувати монахи”, – каже в.о. генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Максим Остапенко.

    З іншого боку – їдальня. На прилавку – паски, гарячі пиріжки, салати і свята вода. Двісті гривень за пляшку. В іншому корпусі – теж готель. Оголошення на дверях свідчить: кімнати лише для учасників “молитовного стояння”. Відзняти їх журналістам  заважає представник УПЦ (МП).

    “Три корпуси ми обстежили. 54, 56 і 57. Ми провели повне обстеження. Технічний стан задовільний. Представники саме монастиря, це не просто не встановлені особи люди монастиря, не вчиняли ніяких перешкод для того, щоб ми могли працювати”, – зазначила голова комісії Міністерства культури та інформаційної політики Мар’яна Томин.

    Опечатувати готелі комісія не стала. Служби УПЦ (МП) тривають і в Теплому храмі – попри те, що це одна з 9 споруд, які вже повернули в користування державі. Журналіста та оператора звідти виштовхує місцевий священник УПЦ (МП). І викликає поліцію. Після приїзду поліції батюшка став гостинніший. “5 канал” написав заяву про перешкоджання роботі журналістів на території національного заповідника.

    Нагадаємо, раніше без перешкод збоку УПЦ (МП) Мінкульт перевірив два корпуси Лаври. Обидва вони знаходяться в задовільному стані.

    Найсвіжіше

    Популярне