Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    До ПЦУ долучились парафії на Вінниччині і Житомирщині: що відомо?

    Нещодавно стало відомо, що православні парафії УПЦ (в єдності з МП) на Вінниччині і Житомирщині прийняли рішення перейти до Православної Церкви України (ПЦУ).

    Йдеться про парафію Різдва пресвятої Богородиці у селі Уладівка Вінницької області та про дві парафії у селах с. Пилипівка і П’ятка Житомирської області.

    «Громади вирішили приєднатися до Православної Церкви України після проведення загальних зборів. Настоятель двох парафій залишився у єдності з московським патріархатом», – повідомив єпископ Житомирський (ПЦУ) Паїсій.

    Ця новина стала великою подією для місцевої громади та церковного життя. Віряни ПЦУ висловили свою вдячність православним парафіям за їх вибір.

    Це свідчить про те, що все більше православних громад в Україні розуміють важливість переходу до ПЦУ та підтримують процес її становлення. Це також є підтвердженням того, що ПЦУ продовжує рости та зміцнюватися як українська незалежна від росії церква, що працює на благо свого народу. Парафіяни, які втратили своїх близьких на війні з росією, не хочуть бути в Церкві, що пов’язана з Московським патріархатом.

    Дивіться на переходи до ПЦУ на інтерактивній мапі, яку адмініструє Духовний Фронт України. Раніше до ПЦУ перейшли парафії на Хмельниччині і Буковині. Крім цього Вінницька облрада припинила договори оренди землі з УПЦ (МП).

    Збори громади у с. Уладівка
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне