Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Депутати Тернопільської міськради просять ВРУ заборонити УПЦ (МП), як ворожу структуру

    Депутати Тернопільської міської ради звернулися до Верховної Ради України та народних депутатів України від Тернопільської області з проханням про заборону діяльності Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    У зверненні вказується, що ця церква є частиною російської православної церкви та підтримує державу-агресора на території України, повідомляє сайт “20 хвилин”.

    Депутати переконані, що при наявності ворожої структури на території України неможливо забезпечити її безпеку та незалежність.

    “Якщо Україна хоче гарантувати свою безпеку і незалежність – в ній не повинні працювати ворожі структури. Важко перемогти агресора, який має потужну п’яту колону в середині держави. Структуру, в якій повно російських шпигунів і любителів «русского міра», неможливо реформувати чи змінити, вона має бути ліквідована. Незалежність від росії має бути у всьому – в релігії та вірі також”, – йдеться у зверненні.

    Рішення прийнято враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку регламенту та депутатської діяльності.

    Нагадаємо, у Житомирській області заборонили діяльність УПЦ (МП). Також Вінницька облрада припинила договори оренди землі з УПЦ (МП).

    Карта заборон УПЦ (МП) оновлюється на нашому сайті.

    Найсвіжіше

    Популярне