Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Путін не винен у війні: нові заяви вірян УПЦ (МП) біля Лаври

    Прихильники УПЦ (в єдності з МП), які досі протестують під стінами Київсько-Печерської лаври і заважають роботі комісії Мінкульту, вкотре відзначилися просто “зашкварними” проросійськими висловлюваннями.

    Про це повідомляє “5 канал”.

    Так одна вірянка УПЦ (МП) емоційно заявила, що “українці пов’язані з росіянами”.

    На питання, хто розпочав війну, вона відповіла, що “Америка”, яка нібито “розсварила Україну з Росією”.

    “А ракетами хто бомбить – бендери, західна Україна. А патріарх Кирило молиться за Україну, за Донбас”, – впевнено заявила прихильниця УПЦ Московського патріархату.

    Інший прихильник УПЦ МП, який назвався Андрієм і заявив, що працює у монастирі, на питання журналістки, чий Крим, відповів, що “російський, Київської Русі”. А щодо різанини у Бучі заявляє, що там багато чого “брехливого підлаштовано”.

    “А що є така держава Україна. Наша країна незареєстрована. В 1991 році кордони були нечіткі. Це не Путін почав війну. Це ж**и (євреї. – Ред.) почали, щоб посварити братів – росіян та українців”, – каже прихильник МП.

    Пізніше журналісти повідомили, що цим чоловіком виявився водій, який працює у монастирі УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі, хоча в Онуфрія цю інформацію спростували. Водієм з проросійськими поглядами зацікавилася поліція і СБУ. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

    Найсвіжіше

    Популярне