Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    В Угорщині папа буде обговорювати єдність Європи і трагедію війни в Україні

    За словами речника Ватикану, під час візиту папи в країну, що має спільний кордон з Україною, можемо очікувати слів Франциска про біль, породжений війною, та про шукання миру. Перебування у центральній Європі стане нагодою промовити до всіх європейців, передає Vatican News.

    Як повідомляє Reuters, під час візиту до Угорщини Папи Римського Франциска Україна буде однією з головних тем обговорення із прем’єр-міністром Віктором Орбаном.

    Наступної п’ятниці, 28 квітня 2023 р., Папа Франциск вирушить із триденним візитом в Угорщину.

    Очікується, що війна в Україні, міграція та християнське коріння Європи стануть головними темами його публічних звернень і приватних розмов із прем’єр-міністром Віктором Орбаном.

    «Це також буде поїздка до центру Європи, який продовжує бити холодний вітер війни, у той час як пересування такої великої кількості людей поставило на порядок денний нагальні гуманітарні питання», – сказав Папа Римський 23 квітня, коментуючи поїздку до Угорщини.

    Орбан, коментуючи приїзд Франциска, заявив, що Угорщина та Ватикан є єдиними двома європейськими державами, які можна назвати «промирними» щодо України. Обидві держави закликають до припинення вогню та переговорів про припинення війни.

    Протягом трьох днів перебування папи в Будапешті програмою візиту передбачено десять прилюдних і приватних зустрічей. Це розмови з представниками влади, промова до політичних і громадських лідерів країни, зустріч з бідними і біженцями, зокрема, з України, з хворими дітьми, з молоддю та представниками світу науки та культури. Папа також матиме традиційну бесіду зі співбратами-єзуїтами, здійснить приватний візит до місцевої греко-католицької громади та очолить велелюдне Євхаристійне богослужіння.

    «Ми будемо всього кількасот кілометрів від кордону з Україною. Без сумніву можемо очікувати слів Папи про біль, породжений цією війною, та про шукання миру», – підкреслив Маттео Бруні, Директор Ватиканського пресцентру.

    Нагадаємо, кілька місяців тому в мережі вже з’являлась інформація про те, що папа Римський поїде до Угорщини в квітні. В Угорщині говорили, що папа їде “сприяти миру”.

    Найсвіжіше

    Популярне