Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська громада в Синсинеті, штат Огайо, відсвяткувала Великдень із архієпископом Даниїлом

    Українсько-американська громада Синсинеті, штат Огайо, є відносно новою, зважаючи на нещодавнє прибуття українців до великого столичного регіону. Однак нещодавнє створення осередку Ліги українок Америки виявилося успішним в об’єднанні українців Америки навколо мети збереження духовної, культурної та мовної спадщини.

    Про це йдеться на сайті УПЦ США (Вселенського патріархату).

    У день Пасхи – 16 квітня 2023 року – понад 250 осіб зібралися в Синсинеті, штат Огайо, щоб відсвяткувати найсвятіший день церковного року – свято Воскресіння Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа. Архиєпископ Даниїл, духовний отець Західної єпархії Української Православної Церкви США, прибув до Синсинеті, штат Огайо, після опівнічного Пасхального богослужіння в Чиказькій митрополії. Архієрей  очолив Пасхальне богослужіння з українськими православними віруючими в Синсинеті, багато з яких прибули до Сполучених Штатів Америки з центральної та східної частин України.

    Громада зустріла владику Даниїла традиційним вітальним танцем та українським хлібом-сіллю, таким чином вітаючи єрарха у середовищі новоствореної родини українців Америки у штаті Огайо. Архиєпископ звернувся до дітей, батьків та всіх присутніх, привітавши їх зі святом Пасхи, закликавши всіх увійти в радість світлого свята, обравши для себе шлях Господній.

    На завершення візиту владики Даниїла відбулося традиційне освячення українських великодніх кошиків, після чого всі бажаючі змогли розділити пасхальний обід за спільним столом.

    Архієпископ Даниїл пообіцяв повернутися до Синсинеті, штат Огайо, щоб провести урочисту Літургію, а також заснувати нову місію Української Православної Церкви США.

    Нагадаємо, Архієпископ Даниїл під час проповіді розповів, що проповідувати Христа стає дедалі важче, бо суспільство нав’язує свій брак моралі.

    Найсвіжіше

    Популярне