Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон звершив літургію на своїй малій батьківщині у другу неділю після Пасхи

    23 квітня 2023 року, у другу неділю після Пасхи, Фомину неділю, митрополит Вінницький і Барський Симеон за традицією відвідав свою малу батьківщину – с. Райківці Хмельницького району Хмельницької області та з благословення єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла, у співслужінні духовенства звершив Божественну літургію в місцевому храмі на честь Архістратига Божого Михаїла.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Після Літургії та хресної ходи була звершена панахида за тих, хто похований на місцевому кладовищі, за загиблих українських воїнів, які загинули захищаючи Україну і мирних жителів та за усіх спочилих православних християн.

    Митрополит Симеон привітав односельчан зі святом Воскресіння Христового. Настоятеля храму протоієрея Юрія Тимощука Архієрей привітав з Тезоіменитством та вручив йому богослужбову просфору (парафія села Райківці відзначає дні пам’яті святих та церковні свята за новоюліанським календарем). Усіх присутніх Владика окропив святою водою, а священник роздав артос. Дітям було вручено солодкі подарунки.

    За традицією, в цей день владика Симеон, разом з духовенством, відвідав місцеве кладовище, де поховані його батьки та родичі і помолився за спокій спочилих.

    Найсвіжіше

    Популярне