П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    “Два дні над будинком літав дрон”. Армія РФ скинула снаряд на будинок настоятеля громади ПЦУ у Бериславі на Херсонщині

    21 квітня 2023 року російські війська обстріляли з лівого берега будинок настоятеля місцевої громади ПЦУ на честь Воскресіння Христова Георгія Хильчука у Бериславі Херсонської області.

    Про це Георгій Хильчук розповів Суспільному.

    За його словами снаряд влучив в дах та пошкодив шифер, а на другий день впала стеля. Сам чоловік під час обстрілу був біля хати. Уламками від снаряда він отримав поранення ока. Його дружина була в будинку на кухні, вона не травмувалася.

    “Уламок потрапив в орбіту ока і тому його прийшлось ампутувати. Також є перелом та вибиті зуби. Але зараз я вже ходжу по палаті, дякувати Богові”, — каже отець Георгій.

    За два дні до обстрілу, над будинком літали дрони, розказує отець Георгій.

    “Два дні над моєю хатою літав дрон, щось видивлялися. Спочатку я не звернув на це уваги. Зараз розумію, що вони розвідували що і як. І от на третій день прилетіло. Я одужую, стану на ноги і одразу повернусь в Берислав тримати стрій”, — говорить Георгій Хильчук.

    Під час окупації отець Георгій Хильчук проводив Богослужіння у своїй капличці, поки російські військові з неї не зробили казарму. Нині там вибиті вікна та двері і діра в стіні будівлі. З літа 2022 року, служіння відбувались вдома у священнослужителя.

    Найсвіжіше

    Популярне