Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Світла немає. Митрополит Павло знайшов виправдання, чому не заряджає електронний браслет

    У колишнього Намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ (МП) Павло (Лебедь) не може зарядити електронний засіб контролю, бо в нього в будинку у Воронькові на Київщині немає електропостачання.

    Про це він заявив напередодні під час судового засідання у Київському апеляційному суді, де слухали його скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобово домашнього арешту із зобов’язанням носити електронний браслет, передає Главком.

    «Я живу у Воронькові. От мені дзвонять, що в мене розряджається браслет. Чим його зарядити? Світла немає. А про зв’язок взагалі можна і не говорити», – сказав він.

    Митрополит УПЦ (МП) переконує, що ніколи не був проти держави.

    «Те, що мені приписують, я ніколи не був проти держави і не буду. Я громадянин своєї держави і залишаюся їй вірним, тому це (домашній арешт – ред.) впливає на проведення богослужіння», – заявив він.

    Нагадаємо, 1 квітня Шевченківський райсуд Києва обрав екснаміснику Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ (МП) Павлу (Лебедю) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

    Служба безпеки України повідомила йому про підозру у виправдовуванні і запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ст.161 ККУ), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної і регіональної належності (ст. 436-2 ККУ).

    Найсвіжіше

    Популярне