Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон звершив святкове богослужіння у Могилів-Подільському районі

    21 квітня 2023 року, в Світлу П’ятницю та в день, коли відзначається свято ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Могилів-Подільське благочиння. Архієрей звершив Божественну літургію у Покровському храмі с. Бабчинці, громада якого нещодавно вийшла з  УПЦ (МП) та приєдналася до канонічної помісної Православної Церкви України.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Зеновій Пилат, помічник благочинного Могилів-Подільського району протоієрей Павло Подюченко, клірики Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархій. Під час богослужіння була проголошена молитва за Українське Військо, за перемогу і справедливий мир для України.

    Після Літургії, згідно церковного уставу, було завершено освячення води та відбувся хресний хід навколо храму. Митрополит Симеон звернувся до духовенства та вірян з архіпастирським повчанням.

    Владика привітав місцеву церковну громаду зі святом Пасхи Христової, яку вона вперше відзначає у лоні Православної Церкви України та закликав усіх присутніх докладати зусиль для особистого духовного зростання і вдосконалення, для розбудови Української Церкви, захисту України та зміцнення її духовної та державної незалежності. Також Архіпастир нагородив активних парафіян благословенними грамотами.

     

    Найсвіжіше

    Популярне