П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Екоінспекція Львівщини закликає мешканців відмовитися від штучних квітів

    Українці використовують штучні квіти, бо вони не в’януть. А в подальшому вивозять на смітник торішні прикраси.

    У Державній екоінспекції у Львівській області закликають мешканців відмовитися від штучних квітів, адже пластик, з якого вони виготовлені, розкладається понад 100 років.

    Під впливом сонячного світла та під час розкладання пластик виділяє канцерогени, які небезпечні для здоров’я людей та довкілля.

    “При спалюванні в атмосферне повітря виділяється велика кількість діоксинів, тобто хлорованих вуглеводів, що є надзвичайно канцерогенними, як наслідок зниження імунітету, погіршення здоров’я у людей, виникнення онкологічних захворювань”, — каже в.о. начальника відділу державного екологічного нагляду поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Держекоінспекції у Львівській області Ігор Ярема.

    Екоінспекція закликає відмовлятися від штучних квітів. У країнах Європи, до прикладу, давно заборонили приносити штучні квіти на могили. Натомість пам’ять померлих там вшановують живими квітами та вінками з них.

    "Цей пластик розкладається понад 100 років". У екоінспекції Львівщини закликали відмовитися від штучних квітів

    “Інспеція просить бути відповідальними до себе, близьких та довкілля! Відмовтесь від штучних квітів, зберігайте світлу пам’ять про померлих, піклуючись про майбутні покоління, обирайте живі квіти та рослини”, — додає Ігор Ярема.

    Порушення карається законом

    Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог щодо поводження з відходами під час їхнього збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження чи захоронення (стаття 82 КУпап) тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, а на суб’єктів підприємницької діяльності — від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Водночас відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 13 березня 2022 року інспекція припинила проведення планових та позапланових заходів державного нагляду( контролю) на період воєнного стану, додав Ігор Ярема.

    Найсвіжіше

    Популярне