Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    На Львівщині парафія через рік після заяви офіційно вийшла з УПЦ (МП)

    Релігійна громада парафії преподобного Амфілохія Почаївського УПЦ (МП) у місті Мостиська на Львівщині офіційно перейшла до ПЦУ. Ще рік тому представники цієї парафії заявляли про вихід з Московського патріархату, однак продовжували залишатися його вірними.

    «Повідомляємо, що відповідно до указу високопреосвященнішого Макарія, митрополита Львівського ПЦУ, релігійна громада парафії преподобного Амфілохія Почаївського м. Мостиська (колишня церква Московського патріархату) перейшла до складу Львівської єпархії Української православної церкви (ПЦУ)», – йдеться в повідомленні Мостиської міськради, повідомляє ZAXID.NET.

    На підтвердження цього на сторінці міськради оприлюднено церковний документ, датований 10 квітня цього року. Церковна громада перейшла до ПЦУ разом зі священиком Миколою Петрущаком, якого призначено настоятелем храму.

    Голова Мостиської громади Мирослава Пельц розповіла, що остаточне рішення про перехід до ПЦУ парафія церкви Амфілохія Почаївського ухвалила після розмови в міській раді.

    «Ми запросили священника і попередили, якщо до 25 квітня (в нас сесія 27 квітня) вони не вирішать це питання і не перейдуть до ПЦУ, тоді будемо ставити питання про припинення довогору на постійне користування землею», – розповіла Мирослава Пельц.

    Парафія преподобного Амфілохія Почаївського заявляла про вихід з УПЦ (МП) ще рік тому, однак в результаті все залишилося без змін.

    Станом на 11 квітня на Львівщині продовжували діяти 18 парафій УПЦ (МП), але ситуація змінюється щоденно.

    Найсвіжіше

    Популярне