П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    На Великдень з російського полону визволено 130 захисників

    Відбувся успішний Великодній обмін полоненими, під час якого повернуто 130 українських громадян. Багато з них вважались зниклими безвісти.

    Про це повідомляє глава Офісу Президента Андрій Єрмак.

    Обмін відбувався упродовж останніх днів у кілька етапів, повернуто військових, прикордонників, нацгвардійців, моряків, співробітників ДССТ, а також рядових та сержантів, які потрапили в полон у різних регіонах України.

    Єрмак наголосив, що життя громадян має найвищу цінність, тому команда Координаційного штабу продовжує виконувати завдання Президента Зеленського про повернення всіх полонених.

    За інформацією координаційного штабу, цього разу до рідних повертаються 92 військовослужбовці ЗСУ, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, 3 прикордонники, 2 представники ВМС та ДССТ. Більшість з полонених визволено з Бахмутського, Соледарського, Запорізького та Херсонського напрямків, де вони служили.

    Зазначимо, що 48 зі 130 повернутих Оборонців вважались зниклими безвісти, деякі мають поранення та втрати кінцівок. Серед врятованих з полону також є два брати, які служили на Бахмуті. Найстаршому зі звільнених Оборонців – 58 років, наймолодшому – 21 рік.

    Фото: Андрій Єрмак

     

    Найсвіжіше

    Популярне