Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Великдень в храмах ПЦУ в Чернігові був зафіксований неймовірний наплив вірян

    Кількість людей на службі та черги біля храмів Православної Церкви України (ПЦУ) в Чернігові сьогодні побила всі рекорди. Громадський активіст Олександр Ломако, який присутній на службі, стверджує, що ні в один рік, ні в одному храмі він не бачив стільки людей, як цього Великодня. Черги біля храмів сягали сотні метрів, а на дорогах були затори через наплив вірян.

    Зокрема, в Катериниському храмі, П’ятницькій церкві, Михайла та Федора відзначили особливо велику кількість вірян. Багато людей з навколишніх сіл, де немає храму ПЦУ, також прийшли на службу в Чернігів. Громадський активіст Ломако підкреслив, що це свідчить про бажання українського народу молитися в своїй, українській церкві.

    Активіст також зазначив, що хоча є люди, які продовжують ходити до храмів Української Православної Церкви (в єдності з МП), це нормально, оскільки Україна – вільна країна, і кожна людина має право на вибір. Однак, сьогоднішній день продемонстрував очевидний факт, що для такого міста, як Чернігів, чотири храми ПЦУ – це недостатньо в умовах піднесення популярності української церкви.

    «Сьогодні під час служби, коли отець Роман читав Великоднє послання митрополита, на словах про наше військо, він не стримався. Дуже емоційний епізод. І люди в храмі відреагували миттєво, підтримавши священника гучним багатоголосним «Слава Україні!». Це наш спільний біль. І наша церква переживає його разом із народом. Відспівуючи захисників, підтримуючи їхніх рідних, працюючи волонтерами, капеланами на фронті та щодня наближаючи нашу Перемогу словом Божим і ділом.
    Головний урок Воскресіння Христового – життя завжди перемагає смерть. Добро – перемагає зло. А світло – здолає темряву. Україна обов‘язково переможе. Наші воїни світла проженуть зло та темряву з української землі. Бо за нами правда. Бо з нами Бог…», – підсумував Олександр Ломако.

    Найсвіжіше

    Популярне