Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині від початку повномасштабної війни УПЦ (МП) залишили 178 парафій

    На Хмельниччині від початку повномасштабної війни з Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) вийшли 178 релігійних громад, з яких 148 перейшли в Православну Церкву України.

    Про це Укрінформу повідомила директор департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОВА Інна Михайлова.

    “Всього у період з 24.02.2022 до 14.04.2023 розпорядженнями начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статути 178 релігійних громад УПЦ у новій редакції, 148 з яких перейшли в ПЦУ та 30 – у незалежні православні громади”, – зазначила Михайлова.

    За її словами, станом на 14 квітня на розгляді в ОВА перебуває 5 звернень релігійних громад УПЦ (МП), які прийняли рішення про перехід в ПЦУ з проханням реєстрації їх статутів у новій редакції.

    Наразі 43 релігійні громади УПЦ (МП) та 13 незалежних православних громад займаються підготовкою відповідних документів для юридичного оформлення прийнятого на зборах громад рішення про перехід в ПЦУ.

    Михайлова додала, що у період з 7 по 14 квітня розпорядженнями начальника Хмельницької ОВА зареєстровано у новій редакції два статути релігійних громад УПЦ (МП) (смт Сатанів, с. Ярославка Хмельницького району) та один статут незалежної православної громади (Свято-Покровський кафедральний собор м. Хмельницький), які перейшли в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне