Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ оголошує розклад богослужінь на Великодню ніч в головних храмах столиці

    У зв’язку з воєнним часом, Православна Церква України (ПЦУ) оголосила про внесення змін у відзначення світлого свята Великодня. Зокрема, через комендантську годину, яка діє в більшості регіонів України, у віруючих Києва буде можливість відвідати храми лише до початку комендантської години в суботу, та залишатися в храмі на всю ніч до її завершення. Про це офіційно підтвердили в КМВА, передає сторінка ПЦУ у Фейсбуці.

    Богослужіння у Великодню ніч буде очолювати митрополит Київський і всієї України Епіфаній у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Урочисті богослужіння розпочнуться з полуношниці, хресного ходу, Великодньої ранньої та Божественної літургії святителя Іоана Золотоустого. Церковні обряди триватимуть з 23:00 до 4:00, при цьому хресний хід розпочнеться о 23:50.

    Для тих, хто не зможе відвідати храм особисто, ПЦУ пропонує можливість перегляду богослужіння в прямому ефірі на офіційних сторінках ПЦУ та Митрополита Епіфанія у Facebook, на YouTube-каналі ПЦУ та в ефірі національного всеукраїнського телемарафону.

    Окрім того, в неділю, 16 квітня, о 6:00, буде звершене перше Пасхальне богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, яке очолить виконуючий обовʼязки намісника Лаври архімандрит Авраамій.

    Освячення пасок на території Свято-Михайлівського Золотоверхого собору звершуватиметься:

    • В суботу 15 квітня з 16:00 до 23:00
    • В неділю 16 квітня з 6:00 до 15:00

    Освячення пасок на території Верхньої Лаври буде звершуватися:

    • В суботу 15 квітня з 16:00 до 23:00
    • В неділю 16 квітня з 6:00 до 12:00

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній заявив, що ніхто з українських політиків не впливатиме на рішення ПЦУ. Також у КМДА оприлюднили графік відвідування міських кладовищ.

    Найсвіжіше

    Популярне