Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Петиція набрала голоси: кияни просять розірвати договори із УПЦ (МП)

    Петиція про розірвання договорів Київської міської держадміністрації з Українською православною церквою (в єдності з Московським патріархатом) набрала потрібну кількість голосів за один день.

    Про це свідчать дані на сайті Київської міської ради за п’ятницю, 7 квітня.

    Ініціатори петиції вимагають розірвати договори зі структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами та підприємствами Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом). Йдеться, зокрема, про договори оренди земельних ділянок і комунального обслуговування.

    Зазначимо, що розгляд петиції у міськраді можливий після того, як вона набере не менше шести тисяч підписів. Наразі за петицію про розірвання договорів проголосувало понад сім тисяч осіб.

    Кияни пропонують позбавити УПЦ МП базових благ та послуг, що “істотно ускладнить або виключить їхню діяльність у Києві”.

    Окрім цього, її автори посилаються на результати опитування станом на березень, згідно з яким 60% українців підтримують заборону УПЦ МП на території України.

    У Київраді також ініціювали розірвання договору оренди землі, наданої посольству РФ. Депутати посилаються на заяву українського МЗС про розірвання дипломатичних відносин з Росією.

    Нагадаємо, ще одна громада Київщини перейшла до ПЦУ. Також генерал-майор СБУ розповів, що УПЦ (МП) хоче спровокувати кровопролиття у київській лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне