Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Віряни УПЦ (МП) лякають, що вигнання ченців з Лаври спричинить затоплення Києва

    Парафіяни УПЦ МП у спробах залишити Києво-Печерську лавру під контролем цієї організації виявляють неабияку фантазію. Вони розповідають про “галушку”, яка “врятувала Київ” від затоплення у 1985 році, – і запевняють, що вигнання ченців УПЦ МП із лаври зруйнує дамбу та спровокує потоп, який нібито “дійде до Турції”.

    Відео із дивовижними історіями від парафіянок УПЦ МП з’явилося у мережі, передає “Обозреватель“.

    Так, жінкам, які належать до шанувальниць УПЦ МП, дуже не сподобалося “осквернення храмів” українськими колядками і жінками із нафарбованими губами.

    “Осквернення храму, бо на Різдво там були ось ці колядки, чортів ганяли… Жінки, дівчата з фарбованими губами та з ріжками заходили у вівтар, у святую святих! Це неможливо! Будинком молитви, сказав Господь, наречеться, там тільки молитва. Монахи за нас молилися, весь час моляться. Ми ж не винні, що Радянський Союз розпався і що вийшли російськомовні та українськомовні”, – заявила жінка середнього віку журналістам.

    Коли кореспондент і люди, що знаходилися поблизу, перепитали у жінки, чи справді вона вважає, що українською мовою українці заговорили лише після 1991 року, вона знітилася, а після видала улюблену тезу російської пропаганди про “утиски російськомовних”.

    “Та ну ні, ми не винні… Що розділилися. Тепер женуть за мову. Я 11 років навчалася українською мовою. А зараз бачите, що вийшло? Якщо ти українською не розмовляєш, значить ти ворог. Ворог народу”, – видала жінка.

    Ще дивовижнішу історію розповіла її однодумиця. Вона заявила, що кілька десятиліть тому Київ від затоплення врятувала “борошно” і “галушка”.

    “У 1985 році – зараз знайду, покажу, – прорвало дамбу. Вони кілька тижнів засипали її, потім здогадалися засипати борошном дамбу. Потім у 1986 році бахнув Чорнобиль. І про неї забули. І стоїть вона з 1985 року на борошні. Там галушка, розумієте?” – заявила парафіянка УПЦ МП.

    Коли журналіст дозволив собі засумніватися в такій сенсаційній “інформації”, вона продовжила розповідь і пообіцяла Києву потоп із “хвилею аж до Туреччини” одразу після того, як із Києво-Печерської лаври піде останній представник УПЦ МП.

    “Це не сенсація. Зайдіть в інтернеті, на YouTube: “Галушка врятувала Київ”. І вам розкажуть, що коли заберуть лавру… Ну, там не скажуть, що коли лавру заберуть. Але є пророцтво: коли заберуть лавру – лівого берега не буде. Я живу на першому поверсі, я помру швидко. Ті, що ось тут (на правому березі Києва – Ред.), їм буде набагато більше. Тому що буде повний блекаут, бо впаде вся енергосистема. Тому що Запорізька атомна, якщо до неї дійде, невідомо, що буде. Хвиля дійде до Туреччини”, – видала вона.

    “За пророцтвами, якщо останній монах піде з лаври, то по Хрещатику будуть плавати кораблі”, – додала “барв” у апокаліптичні обіцянки УПЦ МП перша парафіянка.

    Мінкульт 10 березня оголосив, що УПЦ (МП) має звільнити Києво-Печерську лавру до 29 березня через порушення умов договору оренди майна.

    Нагадаємо, нардепи підготували постанову про розірвання угоди з УПЦ (МП) на оренду Почаївської лаври. Також на думку експерта, виселення УПЦ (МП) із Києво-Печерської лаври може тривати місяцями.

    Найсвіжіше

    Популярне