Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр: Павло (Лебідь) діяв за дорученнями митрополита Онуфрія

    Митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко) повідомив на телеканалі “Еспресо“, що митрополит Павло діяв за дорученням митрополита Онуфрія і його час вседозволеності закінчився.

    “Час вседозволеності, який був у владики Павла закінчився, попри його зв’язки з олігархами й політиками. Все колись завершується, і тут воно закінчується логічно. Митрополит Павло не є очільником Лаври. Він людина, що керує справами від імені настоятеля. Відповідальність має також нести керівництво Лаври”, – зауважив митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр.

    Він наголосив, що митрополит УПЦ (в єдності з МП) Павло не є очільником Києво-Печерської лаври, а є лише людиною, що керує справами від імені очільника УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського).

    Відповідальність за дії митрополита Павла також несе керівництво Лаври, а саме митрополит Онуфрій.

    “Саме за його дорученням діяв владика Павло. Якщо є дії, які звершує владика Павло, то за ці дії також само несе відповідальність його керівник – владика митрополит Онуфрій”, – додав митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко).

    Нагадаємо, митрополит УПЦ (що в єдності з МП) Онуфрій вранці у неділю, 2 квітня, провів службу у Києво-Печерській лаврі попри те, що УПЦ (МП) вже п’ять днів як мала покинути приміщення святині. Раніше СБУ оприлюднила розмови Павла (Лебедя), де він радів окупації.

    Поки влада України цивілізованим і мирним шляхом розв’язує питання виселення УПЦ (МП) із Києво-Печерської лаври в Кремлі хочуть спровокувати конфлікт і кровопролиття між українцями. Так Пєсков Дмітрій заявив, що доля ченців УПЦ (МП) у Лаврі їм не байдужа.

    За словами генерал-майора СБУ, представники УПЦ (що в єдності з Московським патріархатом) хочуть спровокувати проукраїнських активістів, які вимагають їхнього виселення з Києво-Печерської лаври, на кровопролиття.

    Найсвіжіше

    Популярне