Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Уманська єпархія УПЦ (МП) використовує антимінси з підписом Московського патріарха (Фото)

    Уманська єпархія Української Православної Церкви (Московського патріархату) потрапила в скандал через використання антимінсів з підписом Московського патріарха Кіріла, який благословив російські війська на повномасштабну війну проти України. На антимінсах УПЦ (МП) написано, що вони видані “по благословєнію святєйшего патріарха всєя Русі Кіріла”.

    Священник ПЦУ Миколай Варивода висловив своє занепокоєння та закликав єпархію на безоплатній основі замінити антимінси на ті, що мають благословіння лише очільника УПЦ (МП) митрополита Онуфрія.

    Використання антимінсів з підписом Московського патріарха є щонайменше злочином проти власної совісті, оскільки Кіріл благословив російські війська винищити українців під гаслами “священної війни”.

    Цей скандал наступив на фоні виселення УПЦ (МП) із Києво-Печерської лаври. В самій УПЦ (МП) стверджують, що в Україні немає Московського патріархату.

    Довідка. Антимінс – особливий плат (хустина) із зображенням погребіння Ісуса Христа, у який зі зворотнього боку зашито частинки святих мощів. Знаходиться на найсвятішому місці у храмі – святому Престолі. Оскільки на ньому містяться надписи місцевого єпископа та згадка Патріарха (Митрополита), з благословення якого він влаштований, являється своєрідним духовним технічним паспортом на храм.

    Найсвіжіше

    Популярне