Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Окремі священники УПЦ (МП) напевне брали участь і у воєнних злочинах – професор Ярослав Грицак

    Окремі священники УПЦ (МП) несуть відповідальність, тому що вони активно співпрацювали і з Росією і напевне брали участь також і у воєнних злочинах.

    Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив професор Українського католицького університету, історик Ярослав Грицак, відповідаючи на запитання чи реально, що РПЦ понесе відповідальність за воєнні злочини і в якому вигляді це може бути.

    “Слово “відповідальність” – українська мова має два значення, які не дуже розрізняють. У першому випадку вона дійсно відповідає і узгоджено і несе певне покарання. А в другому випадку – це моральна відповідальність. Я думаю, що церква як така інституція несе моральну відповідальність. Але окремі священники [УПЦ (МП) – ред.] несуть й іншу відповідальність, тому що вони активно співпрацювали і з Росією і напевне брали участь також і у воєнних злочинах”, – сказав Грицак.

    Раніше Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що церковні та державні лідери в Росії були співучасниками злочину агресії та поділяють відповідальність за такі злочини, як шокуюче викрадення українських дітей.

    Найсвіжіше

    Популярне