Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Ексрозвідник заявив, що під крилом УПЦ (МП) діяли диверсійні групи

    Колишній керівник Управління кримінальної розвідки Валерій Кур вважає, що правоохоронці мають оглядати все, що служителі УПЦ (в єдності МП) вивозять з території заповідника. Про це він розповів 24 Каналу.

    На його думку, УПЦ (МП) чолі з Онуфрієм (Березовським) – це вороги.

    «Це не просто агенти впливу, це агенти дуже небезпечні, і не тільки ідеологічно. Під їхнім крилом – диверсійні групи сиділи тривалий час і очікували. І зараз злочинний світ потягнувся до цих попів. І ці Паші “Мерседеси” для них символи», – наголосив Кур.

    Він зазначив, що йому не подобається ця гра в демократію.

    «Те що вони вивозять цінності, це обов’язково буде підтверджено. Припускаю, що вони далеко не втечуть, але не можна їм це дозволяти. Можливо, влада побоюється бути не демократичною. Ймовірно, є певні важелі впливу через якісь структури, зокрема, західні, які говорять, що не бажано так робити. Але потрібно діяти жорстко», – вважає колишній керівник Управління кримінальної розвідки.

    «Вони були ворогами, коли виступали за “рускій мір”, і тому будуть перебувати у жорстких умовах. У нас зараз воєнний час. Я б знайшов багато кримінальних справ і не випустив жодного з попів. Але зараз, думаю, їх всіх прослуховують», – вважає він.

    За його словами, є підстави підозрювати, що вони пов’язані з кримінальним світом, який ще підніме голову і владі доведеться з ним боротися.

    «Є сподівання на роботу спецслужб, які “ведуть” московських попів, і знають, що і куди вони сховали», – відзначив Валерій Кур.

    Нагадаємо, архімандрит Говорун розповів, що буде з монахами УПЦ МП в Лаврі після 29 березня. Також на думку професора Грицака, окремі священники УПЦ (МП) брали участь і у воєнних злочинах.

    Найсвіжіше

    Популярне