Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) заявили про заборону їм доступу до святих мощей

    20 березня від керівництва національного заповідника “Києво-Печерська лавра” на адресу УПЦ (МП) надійшов лист з повідомленням про те, що віднині доступ до Ближніх та Дальніх печер музеєм буде припинений через роботу комісії, яка визначатиме рівень збереженості “культурних цінностей”.

    Також у зв’язку із цим припиняється доступ до Хрестовоздвиженського храму, Аннозачатіївського храму та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських (Теплий храм). Тобто, молитва в цих храмах буде неможлива. Про це повідомив Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) митрополит в Ніжині Климент.

    У листі чиновника Мінкульту повідомляється, що в наслідок створення комісії, яка буде визначати «наявність, збереженість та стан збереження культурних цінностей», «доступ до об’єктів (тобто, храмів та печер) буде обмежено».

    В УПЦ (МП) кажуть, що зачинення печер заповідником без попередження є «безпрецедентним проявом обмеження прав українських вірян».

    Нагадаємо, в УПЦ (МП) виключили із Синоду митрополита Лазаря, який перейшов до РПЦ в Криму. Також Синод УПЦ (МП) попросив Зеленського не виселяти їх із Києво-Печерської Лаври — інакше будуть захищатись.

    Найсвіжіше

    Популярне