Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єленський: Ліквідація Московського патріархату не означає заборону молитись вірянам УПЦ (МП)

    Голова ДЕСС Віктор Єленський заявив про намір ліквідувати структури Московського патріархату в Україні. Він зазначив, що це не означає заборони православним вірянам УПЦ (МП) сповідувати віру і виражати свої релігійні почуття. Єленський наголосив на тому, що підпорядкування Московському патріархатові не є частиною православного віровчення.

    В інтерв’ю “Укрінформу”, Єленський розповів, як українські місцеві ради приймали рішення про заборону Московського патріархату на своїй території, а депутати українського парламенту вносили проєкти законів, що спрямовані на унеможливлення діяльності Московського патріархату. РНБО доручила уряду розробити ефективний законопроєкт, який би відповідав нормам міжнародного права у сфері свободи совісті.

    Урядовий законопроект, який був розроблений з метою послідовного унеможливлення впливу Московського патріархату, передбачає ліквідацію його структур в Україні. Це стало необхідним після виникнення великої напруги в українському суспільстві та обурення через позицію Московського патріархату відносно війни рф проти України.

    «Природно, у цьому взяла участь і наша служба, розроблено урядовий законопроект, який розрахований на ефективне, передбачуване і послідовне унеможливлення впливу Московського патріархату», – зазначив Єленський.

    Нагадаємо, рік тому Віктор Єленський запропонував ліквідувати структуру УПЦ Московського патріархату, як колаборантів. “… московська патріархія не може мати жодного місця на українській землі ні під яким соусом, ні під якими евфемізмами. Її структури мають бути ліквідовані”, – підкреслював тоді Єленській.

    Найсвіжіше

    Популярне