П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Черкасах молилися за перемогу та мир в Україні

    У Черкасах молилися за Україну. Черкасці, представники духовенства, влади зібралися у Свято-Троїцькому кафедральному соборі вранці 24 лютого.

    Люди помолилися за майбутнє України, подякували за рік, сповнений випробуваннями.

    У Черкасах молилися за перемогу та мир в Україні
    У Черкасах молилися за перемогу та мир в Україні
    Суспільне Черкаси /Анастасія Матвійчук
    Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан звернувся до громади зі словами підтримки:

    “Ми щойно молячись згадали про віру. Коли в наших воїнах є віра в перемогу, а вона є безсумнівно. Віра- це дар Божий. І цей дар заслуговується на тому, що за нами правда. І в нас є образ Божий, який прагне свободи. Наш народ весь час, всі століття демонстрував свободу, боровся за неї, а зараз завершує цю боротьбу оцими страшними подіями”.

    Митрополит згадав, що коли в 2014 році проти нас почалася війна і окупація наших територій, наша церква чітко вияснила, кого можна прощати, а кого ні.

    “Ворога, який вліз на нашу землю, ми не прощаємо, доти він не покається і не почне спокутувати свої гріхи. Не дарма назвали свої штурмові підрозділи “Лють”, тому що з люттю нападають на ворога який не кається. Дорогі брати і сестри ми переконані, що Бог буде допомогати нашим воїнам на всіх їх шляхах”, – звернувся до громади Іоан.

    У Черкасах молилися за перемогу та мир в Україні
    Чорнобаївський благочинний отець Михайло закликав ніколи не применшувати значення віри в житті людини.

    “Як на мою думку – це однозначно мотивує. Ми сьогодні чули з уст і владики, і влади нашої, як ми відчували рівно рік тому, як ми відчували, як в нас боліло, як нам було страшно, 24-го лютого, рівно рік тому. Це було дуже важко. Без благословіння Бога ми б не прийняли ті правильні рішення, про які казала влада. Без благословіння Бога ми б не витримали. Без благословіння Бога ми б так стійко, і так побожно, не перенесли цей рік. Сьогодні у нас дуже важливий захід. Він показує людям, наскільки важливий у їхньому житті Бог, наскільки важлива у їхньому житті церква, і наскільки важлива віра у їхньому житті” – сказав отець.

    Найсвіжіше

    Популярне