Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    В річницю російського нападу предстоятель ПЦУ помолився за перемогу України та відзначив захисників

    В річницю повномасштабного російського нападу, 24 лютого митрополит Київський і всієї України Епіфаній у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі звершив молебень за Україну, за наших воїнів та перемогу над агресором.

    Під час відправи предстоятель автокефальної Православної Церкви України також возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На завершення молебню митрополит відзначив захисниць і захисників України церковними нагородами.

    «Ми підносимо наші подячні молитви Богові, Його Пречистій Матері та всім святим за те, що Господь допоміг нам зберегти нам нашу Українську державу. Сьогодні ми згадуємо вже річницю з часу початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Хоча ця жорстока війна триває вже 9 років, але останній рік був дуже важким і складним. Ми дякуємо Богові, дякуємо кожному захиснику нашої України, новітньому герою, який несе подвиг, боронячи нашу українську землю. Ми вдячні всім вам, нашим новітнім героям-воїнам, вдячні кожному волонтеру, людям доброї волі, які, згуртувавшись, до цього часу роблять добрі справи милосердя», – зокрема сказав Блаженнійший владика.

    Також предстоятель ПЦУ зазначив, що разом ми сильні, незламні, і ніхто ніколи нас не здолає, бо посеред нас панує любов – до своєї Батьківщини, до своєї землі, до родини, до всіх тих, які складають єдине ціле нашої Української держави.

    «Ми повинні згадати і тих, кого з нами вже немає – адже Михайлівський Золотоверхий монастир став центром вшанування наших загиблих новітніх героїв. Ми пам’ятаємо їх, молимось за них і не маємо права їх забути – вони віддали найдорогоцінніше, свої життя, заради кожного з нас, заради мирного неба, яке ми маємо», – підсумував Митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній зустрівся з воїнами УДА і благословив їх на захист і перемогу. Також у Верховній Раді ПЦУ помолилася за перемогу України.

    Найсвіжіше

    Популярне