Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    З другої спроби: на Рівненщині ще одна релігійна громада перейшла до ПЦУ

    Релігійна громада парафії Святої Параскеви, що у селі Новий Корець на Рівненщині, 19 лютого вирішила змінити конфесійну приналежність з УПЦ (МП) на ПЦУ. Проголосувати за перехід парафіяни намагались ще тиждень тому, але тоді збори закінчились конфліктом.

    Церква Святої Параскеви є однією з двох культових споруд у Новому Корці, обома ними користувались релігійні громади УПЦ (в єдності з Московським патріархатом), передає “Суспільне”.

    Місцева жителька Людмила Долевич пояснює, чому бажає перейти з УПЦ (МП) до ПЦУ.

    “Я не хочу спонсорувати Москву і не хочу йти молитися за Кирила, який наробив багато біди, наша Україна зазнала стільки всього через нього”, — сказала парафіянка.

    На збори прийшов і Корецький благочинний ПЦУ — отець Іван. За його словами, це не перша спроба проголосувати за перехід.

    “Тиждень тому, 12 лютого, люди намагались організувати збори, щоб розв’язати це питання, але прибули священники московського патріархату і не дали культурно провести збори. Почалися сварки, штовханина і так далі. Сьогодні люди вирішили провести повторні збори”, — розповів він.

    За словами старости села Новий Корець, цього разу противники переходу на збори не прийшли. Не прийшов і нинішній настоятель храму — отець Олександр. Удень зборів Суспільне домовилось з ним за коментар, проте наступного дня він слухавки не підняв.

    Під час зборів у Новому Корці зареєструвалося 183 людини, які одноголосно проголосували за перехід парафії Святої Параскеви в юрисдикцію Православної церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне