Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх передав префекту Константинополя матеріальну допомогу для постраждалих від землетрусу

    Вселенський патріарх Варфоломій у супроводі протосинкела Феодора відвідав у вівторок, 14 лютого 2023 р., префекта Константинополя Алі Єрлікая та висловив йому від імені Вселенського патріархату та Римської громади глибокі співчуття за тисячі жертв смертоносного землетрусу. який вразив південно-східну Туреччину.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    Вселенський патріарх висловив підтримку  та подяку командам рятувальників і волонтерським групам з Туреччини та з усього світу, які прибули в регіон і працюють у складних умовах, щоб витягнути з-під уламків вцілілих людей.

    Він висловив сподівання, що пошкодження інфраструктури та житла будуть ліквідовані якнайшвидше. На знак практичної підтримки Варфоломій передав Єрлікаї грошову суму, яку держава спрямує на першочергові потреби постраждалих від землетрусу.

    Вселенський патріарх поінформував Префекта, що Вселенський Патріархат і римські громади Константинополя та Імброса вже зібрали та відправили гуманітарну допомогу в райони, які постраждали від землетрусу, а також є постійний зв’язок із місцевими діячами для підтримки наших співвітчизників, які страждають.

    Префект подякував патріарху та грецькій громаді за безпосередню зацікавленість і підтримку в цей важкий час, який переживає вся країна, а також за фінансову підтримку спільної допомоги постраждалим.

    Після зустрічі Предстоятель показав Вселенському патріарху координаційний центр екстреної допомоги.

    Фото: Нікос Папахрісту / Вселенський Патріархат

    Найсвіжіше

    Популярне