Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з делегацією дипломатів Литви

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 16 лютого 2023 року зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з Віце-міністром закордонних справ Литовської Республіки др. Мантасом Адомєнасом та Надзвичайним і Повноважним Послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ. 

    У зустрічі також взяли участь перший секретар Відділу країн Східної Європи МЗС Литви Агнє Піпірайтє, головний спеціаліст Служби Віце-міністра Даніелє Сацявічє та третій секретар Посольства Литовської Республіки в Україні Мартінас Баркаускас.

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви обговорив з гостями актуальну ситуацію щодо протидії повномасштабному російському нападу та звільнення тимчасово окупованих територій, питання церковно-релігійного характеру, шлях європейського розвитку України й підтримку нашої держави з боку світового співтовариства для відбиття ворожої агресії та майбутнього відновлення зруйнованої інфраструктури. В контексті цього Його Блаженство особливо наголосив на значній підтримці, яку Литва надає Україні та подякував гостям за це.

    Окрім того, на зустрічі йшлося про духовну опіку українськими біженцями, які наразі знайшли притулок у Литовській Республіці.

    «Ми молимося і віримо, що ця війна закінчиться нашою перемогою, бо правда, яку ми відстоюємо заслуговує на це. Вже виросло нове покоління молодих людей, які не бажають мати нічого спільного з росією, які хочуть жити у своїй єдиній, незалежній, європейській державі», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне