Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    У Нововолинську скандал з переходом парафіян від УПЦ (МП) в ПЦУ

    У суботу, 11 лютого, біля Свято-Вознесенського храму у Нововолинську організували збори. Ініціатором виступив депутат міської ради Руслан Влодарчик. З його слів, відбулося 100% голосування за перехід – 74 голоси.

    «Ми зареєстрували звернення у міській раді, у поліції. Люди прийшли – мешканці Нововолинська. Ми кожну людину ідентифікували, що вона дійсно живе тут. Проголосувало 74 людини за перехід. Це 100% від тих, хто прийшов. Для прийняття рішення треба дві третини»», – розповів депутат.

    При цьому отець Віктор, який відправляє на цій парафії та є священником УПЦ (МП), також був повідомлений про збори. Проте він особисто казав людям ігнорувати їх та не голосувати за перехід, повідомляє «Волинь».

    Вже 12 лютого отець провів свої збори. Як повідомили в єпархії, на збори прийшли начебто понад 300 людей і усі виступили проти переходу до ПЦУ.

    Вони провели свої збори, але нікого про це не повідомляли.

    «Вони провели свої збори, але нікого про це не повідомляли. Вони привезли людей, там ймовірно половина не з Нововолинська. Я думаю, що вони навіть не ідентифікували, хто голосує, позвозили людей з області. Якщо вони такі правильні, то мали б прийти на наші збори й відповідно проголосувати проти. Проте, вони принципово того не зробили, бо боялися», – коментує Руслан Влодарчик.

    Крім того, додає депутат, жоден мешканець Нововолинська не проти отця Віктора і його не раз люди просили про перехід до ПЦУ: «Те, що ми знаємо – його парафіяни просили не раз, але він навідріз відмовився переходити. Неофіційно, ми всі знаємо, що матушка (дружина священника. – Ред.) йому сказала – «якщо перейдеш в ПЦУ, то я тікаю в Росію». У неї там сини та родина. Його усі питають, чому він так категорично відмовляється. Все просто, бо фінансування було з Росії. Усі бачили новини про його брата-священника, який також до останнього відмовлявся переходити. В результаті, як виїжджав з парафіяльного дому, то позривав унітаз, забрав усі меблі й т.д.».

    Як повідомив депутат, саме їхні збори є легітимними та офіційно зареєстрованими. У вівторок, 14 лютого, ці нотаріально завірені документи подають владі.

    «Недільні збори отця Віктора є простим інфоприводом», – резюмує Руслан Влодарчик.

    Найсвіжіше

    Популярне