Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Мелітополі священики УПЦ (МП) на проповідях мріють про захоплення росіянами Запоріжжя

    Російські загарбники методично знищують українську культуру, мову і віру в Мелітополі, заборонивши проводити богослужіння в церквах ПЦУ українською мовою.

    Священників православної церкви України та Греко-католицької Церкви показово депортували з міста. В інших християнських церквах протестантського спрямування провели обшуки і відібрали приміщення, повідомляє ria-m.tv

    У підсумку, в Мелітополі працює тільки мечеть, для російських військових мусульманської віри, які заполонила місто, а також православні церкви «УПЦ» московського патріархату.

    Деякі служителі УПЦ (МП) в Мелітополі відмовляються навіть згадувати в молитвах за здоров’я військових українських солдатів.

    Щобільше, в деяких церквах Мелітополя під час проповідей після ранкових богослужінь священники розповідають про те, що вони збираються проводити переможний святкову хресну ходу по Запоріжжю після взяття міста військами рф.

    Священники УПЦ МП переконують вірян, що нібито вони вже за два тижні будуть робити «хресну» ходу у «звільненому» Запоріжжі.

    З усім тим, деякі мелітопольські священики знайшли в собі мужність і відмовилися згадувати у своїх молитвах російського патріарха Кіріла, який благословляє на вбивства українського народу, військових рф. Таких священників окупанти записали у ворогів народу і проводять в них обшуки. А саме, обшуки були у соборі Олександра Невського.

    Нагадаємо, у РПЦ назвали «домислами» дані про службу патріарха Кіріла в КДБ.

    Найсвіжіше

    Популярне