Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Грецька Церква скасувала урочистості на честь святого патріарха Фотія

    Божественною Літургією, яку очолив єпископ Ореонський Філофей, архієпископ Священного Синоду Елладської Церкви, Елладська Церква 6 лютого вшанувала пам’ять святого Фотія І, патріарха Константинопольського.

    Складні погодні умови, що панують з 5 лютого в деяких районах Греції, в тому числі в Аттиці, змусили Священний Синод Греції скасувати заходи на честь свого покровителя, які були заплановані на 6 лютого у Святому монастирі Пентелі, повідомляють грецькі ЗМІ, передає ДФУ.

    Це рішення було необхідним, оскільки 6 лютого від ранку в Аттиці йде сильний снігопад, а в цей час і в центрі Афін рух автотранспорту та пішоходів ускладнений через засніженість.

    Нагадаємо, що вже третій рік поспіль скасовується офіційне святкування дня покровителя Священного Синоду Елладської Церкви. У 2021 і 2022 роках заходи не відбулися через пандемію коронавірусу, а цього року виникла негода на ім’я “Барбара”.

    Постійний Священний Синод Елладської Церкви під головуванням Архиєпископа Афінського і всієї Еллади Єроніма збереться у вівторок 7 лютого в Синодальному залі в рамках своєї чергової роботи в лютому.

    Цього дня виповнюється 15 років відтоді, як 7 лютого 2008 року єрархія Елладської Церкви обрала тодішнього митрополита Єроніма архієпископом Афінським і всієї Еллади.

    Попри складні погодні умови, Синод Грецької Церкви, схоже, пройде в нормальному режимі, зазначають грецькі ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне