Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Єрусалимський виступив у Вашингтоні на щорічному міжнародному саміті релігійної свободи

    30 січня патріарх Єрусалимський Феофіл III взяв участь у відкритті щорічного Міжнародного саміту релігійної свободи (IRF), який проходив у Вашингтоні, округ Колумбія, США.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com

    Привітавши присутніх з миром Єрусалиму, патріарх скористався нагодою, щоб розповісти присутнім про поточне становище християн Святої Землі та Єрусалиму. Вказуючи, що «мирна мозаїка, яку ми знаємо протягом сотень років, знаходиться під загрозою», пояснюючи, що вже протягом багатьох років «християнська спільнота стикається зі злочинами на ґрунті ненависті та актами вандалізму», які більше не спрямовані лише на власність, а несуть тонкі повідомлення з кожним нападом про те, що «християнам не раді в Єрусалимі».

    Крім того, патріарх Феофіл III підкреслив, що ці атаки посилюються і спрямовані на маршрут християнських паломників біля Яффських воріт, Нових воріт, а також на Оливкову гору, яка вплине на Гефсиманський сад.

    Будучи головним доповідачем на цьому саміті, представляючи своїх колег-провідників Церкви, а також вірних громади Святої Землі, предстоятель Єрусалимської ПЦ використав спільну заяву, опубліковану 29 січня главами Церков в Єрусалимі щодо зростаючого циклу насильства у Святій Землі: «Ми постійно попереджаємо про вибухонебезпечний, безглуздий виток насильства, який тільки завдасть болю і страждань всім. Такий стан речей майже напевно принесе нові звірства і страждання, віддаляючи нас від довгоочікуваного миру і стабільності, яких ми всі прагнемо».

    Наприкінці своєї промови патріарх закликав членів Конгресу та лідерів американського громадянського суспільства підтримувати християнське існування на Святій Землі, щоб процвітати разом з іншими громадами, наголошуючи, що хоча «ми нечисленні, але великі за місією» і забезпечити, щоб наступні покоління мали змогу відвідати Святе Місто і йти слідами пророків і Христа, і щоб їх зустріли не лише каміння,«а й яскрава християнська присутність».

    Саміт IRF 2023 року триватиме три дні у Вашингтоні, починаючи з 31 січня і закінчуючи 1 лютого.

    Нагадаємо, кілька днів тому в Єрусалимі біля Синагоги здійснено найкривавіший теракт в Ізраїлі.

    Найсвіжіше

    Популярне