Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Лідери християнських громад Єрусалиму засуджують хвилю насильства на Святій Землі

    У своїй заяві лідери християнських громад в Єрусалимі засуджують хвилю насильства у Святій Землі у зв`язку з нещодавнім нападом на християн ізраїльськими радикальними групами в районі Нових воріт у Старому місті.

    «Ми закликаємо всі сторони у Святій Землі проявляти стриманість і виваженість. Ми постійно попереджали про вибухонебезпечну, безглузду хвилю насильства, яка завдасть лише болю та страждань усім. Такий розвиток подій майже напевно призведе до подальших жорстокостей, віддаляючи нас від вкрай необхідного миру та стабільності, яких ми всі прагнемо», — йдеться на початку оголошення, передає orthodoxianewsagency.gr

    Також Єрусалимський патріархат «засуджує насильницький напад членів ізраїльських радикальних угруповань проти християн у районі Нових воріт у Старому місті Єрусалиму… Патріархат заявляє, що дозвіл членам таких радикальних угруповань вільно пересуватися околицями Єрусалиму, будучи озброєними та зі злочинними намірами, є співучастю в нападі та демонструє неприпустиму поблажливість до злочинців. Православний Патріархат Єрусалиму закликає захистити неозброєних громадян Старого міста від радикальних нападників, які прагнуть змінити різноманітний характер міста Єрусалим, а також його культурну та релігійну мозаїку, прагнучи звести його до вигляду, який визначили радикали…».

    Лідери християнських громад закликають до рішучого втручання, щоб зупинити насильство: «Уважно стежачи за цією сумною ситуацією, ми дійшли висновку, що це поширення насильства, яке призвело до невиправданої смерті 32 палестинців і 7 ізраїльтян з початку Нового року схоже буде продовжуватись. Це, безперечно, триватиме, навіть посилюватиметься, якщо не буде сильного втручання громади та політичних лідерів з усіх сторін».

    Найсвіжіше

    Популярне