Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископом Закарпатської реформатської церкви переобрали Олександра Зана-Фабіана

    У суботу, 28 січня, у Берегові на Закарпатті відбулося урочисте представлення обраного таємним голосуванням членів Синоду та довірених пресвітерів церковних округів краю єпископа закарпатських реформаторів.

    Олександру Зану-Фабіану довірили високу духовну посаду вже вчетверте, повідомляє zakarpatpost.net.

    Нагадаємо, Олександр Зан-Фабіан зіткнувся з неабияким спротивом під час попередніх виборів через свою тверду позицією щодо заборони проведення в храмах Закарпаття політичної агітації серед вірян (в т.ч. біпатридів) під час виборчої кампанії у квітні цього року до парламенту Угорщини та негативне ставлення до діяльності «КМКС – Партії угорців Закарпаття», якою керує депутат-втікач Василь Брензович.

    Новообраний єпископ Закарпатської реформатської церкви склав присягу у Берегівському реформатському храмі у присутності сотень вірян та запрошених. Він подякував за довіру, пообіцяв подбати про кожного вірянина та зробити все для утвердження і зміцнення віри у Бога.

    “Ми покладаємо великі надії на духовних лідерів, які у непростий військовий час, у час, коли відключають електроенергію і емоції суспільства як ніколи напружені, можуть знайти потрібні слова для наших душ.

    Олександр Фабіан-Зан є таким лідером. І я впевнений, що він знає, як втамувати той біль від навколишніх подій, який нині переживають наші співгромадяни та сприяти міжконфесійному й міжнаціональному миру.

    Дуже важливо було почути слова присутнього на події віце-спікера Національних Зборів Угорщини Гергеля Гуляша про те, що Угорщина підтримує право України на незалежність, засуджує агресію росії проти України та вимагатиме справедливого трибуналу для військових злочинців”, – зауважив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

    На урочистостях були присутні також єпископи реформатських церков держав ЄС, депутати облради, представники Закарпатської ОВА та духовенство.

    Найсвіжіше

    Популярне