Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В Росії горіла церква, в якій «благословляли» на війну в Україні

    У російському місті Кіров спалахнула Феодорівська церква. Відомо, що саме у цьому місці «благословляли» російських окупантів на війну в Україні.
    Про це повідомила пресслужба управління МНС по Кіровській області, цитує російське видання «ФедералПресс».
    Там вказують, що інформація про пожежу у храмі надійшла в ніч проти 25 січня, проте загасити спалах вдалося лише до ранку. За даними рятувальників, загиблих і травмованих немає.

    Як писало TACC, площа пожежі становила 50 квадратних метрів. Полум’я швидко охопило дерев’яний дах будівлі. До гасіння залучили 35 пожежників та 12 одиниць техніки. Причини та обставини займання встановлюють.

    Феодорівська церква була збудована у Кірові у 2007 році. Раніше на цьому місці був храм початку ХХ століття, присвячений тій самій іконі, проте 1962 року він був знищений.

    Що відомо про «благословення» росіян на війну?

    Священників московського патріархату російське військове командування залучає священник «благословляти» росіян перед їхньою участю у війні в Україні. Зокрема, це робили у Феодорівській церкві в рф.

    До речі, журналіст Денис Казанський писав, що мобілізованих російських військових із Самарської області рф, які загинули в Макіївці, перед відправленням на війну в Україну місцеве духовенство благословляло вкраденим із Луганська хрестом.

    В одному з в російських Telegram-каналів було відео, на якому видно виступ священника російської православної церкви, пропагандиста Андрія Ткачова. Він розказував росіянам, чому вмерти у війні з Україною «дуже почесно».

    Найсвіжіше

    Популярне